Vitez fest 2019

Kao i svake godine, i ove godine je na Kalemegdanu održan Vitez fest!

Nakon Viteške nedelje, i tradicionalne šetnje Knez Mihajlovom ulicom koja se odigrala u subotu, viteške igre su mogle da počnu! U Gornjem gradu, na uobičajenom mestu, smestili su svi učesnici koji svake godine doprinose ovom događaju. Razgrnuli su šatore, otvorili štandove, obukli su svoje kostime, i sve nas je vrtilo u daleku prošlost.

I kao i uvek, bilo je sjajno!!!

Neko će reći da je to više za decu, ali za sve nas koji smo malo detinjasti, ovo je bilo predivno popodne. Mogli smo na tren da pobegnemo od svakodnevnice i uživamo u  trufu koji su organizatori očigledno uložili u velikoj količini.

Učesnici su manje-više isti kao i prethodne godine, ponovo su tu bili pripadnici Policije, Žandarmerije, SAJa.. a mogli smo i da vidimo kako nam stoji npr. pancir.

Ok, jeste i to više predviđeno za decu, ali neko nikad ni ne odraste, pa je u redu i da sačekaju malo dok ih mi velika deca isprobamo 🙂

Što se tiče „okršaja“ među vitezovima, to smo mogli da vidimo tokom celog vikenda, a neki od njih su pravili i predstave i pokazali svoja umeća.

Tu su bili i stalni gosti ovog festa – konjići, sokolići, i kuce.

Sve u svemu, ako volite da maštate, ovo je pravo mesto za vas. Bajka i to u sred grada.

A kako je to bilo prošle godine, možete pogledati na ovom linku http://www.srbija.klikdoputovanja.com/dogadjaji/vitez-fest-2018/

 

Leave a Reply