Festival balona u Senti

Festival balona u Senti je festival, koji pored letenja balonom sadrži i veoma bogat kulturno-umetnički program. Poslednjih 15 godina se iznad Tise otisnu ovi prelepi šareni baloni, i uživajući u pogledu odozgo, čine i posetiocima festivala ugodan doživljaj dok ih posmatraju sa zemlje. Znači, uživanje za sve!

Ovaj festival balona i otvoreno državno prvenstvo Srbije u Senti organizovali su balonarski klub iz Sente i balonarski klub „Dambos“ iz Beograda. Ove godine je učestvovalo 12 posada iz Slovenije, Mađarske i naravno Srbije.

Ova interesantna tradicija je pravi doživljaj i za najmlađe, a vremenske prilike su išle na ruku učesnicima, tako da je vetar bio dobar saveznik ovom festivalu.

Sam festival traje 3 dana, a sadrži i izložene balone kako ih posetioci mogu videti izbliza i diviti se njihovim raznobojnim dezenima, a najmlađi posetioci su mogli i da polete sa njima.

Očuvanje ovog davnog načina letenja, uživanje u pogledima i sve ostalo što nosi ovaj sport, je samo jedan deo ovog događaja. Senta je okupila ljubitelje druženja, uz ovaj originalan i veoma zanimljiv festival sebe svrstala rame uz rame sa ostalim gradovima u inostranstvu gde se ovakva takmičenja i festivali odigravaju.

Od svega je najbitnije da su se svi lepo zabavili i da su i posetioci i takmičari uživali.

Leave a Reply